Wagyu vlees en rund

Het meest exclusieve runderras ter wereld

Wagyu is een van oorsprong Japans runderras dat bekend staat vanwege het zeer exclusieve eigenschappen en het smaakvolle rundvlees.

Het vlees van het Wagyu rund heeft een hoge mate van marmering: een hoog aantal vet-adertjes die door het spiervlees lopen. Dit intramusculaire vet zorgt voor een sappige en zeer malse vleesstructuur, dat zich uit in een unieke smaak. Het vet in het vlees is enkelvoud onverzadigd en smelt bij kamertemperatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat Wagyu vlees kan helpen het cholesterol gehalte omlaag te brengen. Dit maakt het vlees van het Wagyu rund zo speciaal.100% biologisch

Wagyu vlees van de boer

Om Wagyu vlees te kopen ben je bij ons aan het goede adres. Na 20 jaar kennen we oude ins and outs van Wagyu en vlees. En hebben het voer dat een Wagyu koe dagelijks krijgt te eten afgestemd op een zo goed mogelijk eind product. Daarnaast is ons vlees minimaal 3 weken gerijpt, dat het nóg malser maakt.

Wagyu vlees kopen bij Jan Steenbergen. Biologisch vlees van de boer.
Marmering van een Wagyu Ribeye
Wagyu vlees kopen bij Jan Steenbergen. Biologisch vlees van de boer.
Weidegang van Wagyu’s, meer dan 200 dagen per jaar