Geplaatst op Geef een reactie

Wagyu: massage en bier versus vrijheid en beweging

Wagyu runderen weidegang biologisch vlees

Worden jullie koeien ook gemasseerd en drinken de koeien ook bier?”

Ook ons antwoord luidt al jaren dat al onze dieren over ruim voldoende beweegruimte beschikken in de weilanden en ook in de potstal (grote strohokken), waardoor een massage en bier helemaal niet meer nodig is. De Wagyu koeien hebben hierdoor op natuurlijke wijze een uitstekende doorbloeding om soepel te blijven en een lekker mals stukje vlees te kunnen leveren.

Respect voor dier en natuur staat voor ons voor op. Ook hierop worden wij dankzij ons biologische keurmerk streng gecontroleerd door instituut Skal, daarmee bent u eigenlijk al verzekerd van dier- en milieuvriendelijk produceren:

  • zonder chemische bestrijdingsmiddelen
  • zonder kunstmest
  • zonder preventieve antibiotica

Kortom, voor een diervriendelijk stukje kwaliteitsvlees rechtstreeks van de boerderij (zonder tussen schakels!), bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de enige Wagyu boerderij dat volledig volgens alle normen biologisch Wagyu vlees produceert.

Om onze transparantie te onderstrepen bent u altijd van harte welkom voor een kijkje op de boerderij in de stallen en weilanden.

Wagyu afl. van Keuringsdienst van Waarden terugkijken? https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/15-10-2015/KN_1673125

Geplaatst op 2 reacties

Over prijzen en interpretaties

Goedkoop of duur?

De productprijs is afhankelijk van vele factoren zoals kwaliteit, arbeid, voer en meer.

Onze bedrijfsvoering en dieren dragen bij aan de exclusiviteit van onze producten.

Wij proberen onze kwaliteitsproducten betaalbaar en bereikbaar te houden voor de bewuste consument.

Is een stuk Wagyu vlees goedkoop of duur? Sommige klanten vinden Wagyu vlees duur, anderen vinden het goedkoop. Het is erg relatief. De Wagyu rund, is een rund met lage opbrengst in verhouding tot doorgefokte vleesrassen. Plat gezegd heeft 1 Wagyu veel minder vleesopbrengst dan 1 rund van een ander vleesras. Wat wij belangrijk vinden is een uitmuntende vleeskwaliteit. Dat heeft Wagyu als geen ander ras: smaak, malsheid en onverzadigde vetten.

Los van de opbrengsten in kilogrammen is biologische landbouw kostbaarder dan traditionele landbouw. Denk bijvoorbeeld aan voerkosten (lagere opbrengst per hectare), hogere arbeidskosten en grotere stallen.

Wij willen biologisch vlees van Wagyu echter toegankelijk houden voor iedere consument. Jij verdient Wagyu! Eet Wagyu voor de ultieme smaak, een klein stukje is voldoende.

Ons prijzen zijn conform de Nederlandse Wagyu markt. Prijzen van geïmporteerde Wagyu liggen vele malen hoger door voornamelijk de gehele distributieketen (zeer nadelig voor de CO2 footprint).