Over ons bedrijf

Oorsprong en achtergrond

Sinds 2001 combineren wij het vak BioBoer én slagerij waardoor volledige controle hebben over de duurzaamheid in de keten en de uiteindelijke productkwaliteit.

Het biologische vlees dat wij verkopen komt voort uit een korte voedselvleesketen. Iets dat zelfs in Nederland niet meer vanzelfsprekend is. Het fokken en grootbrengen van de runderen, het bestellen en het leveren gebeurt allemaal bij boer Jan Steenbergen. Dus u bestelt, en wij leveren direct van de boerderij.

Transitie van melk naar vlees naar online vlees

In 2015 zijn wij begonnen met het bezorgen van vlees per koerier. Per 2018 bezorgen wij vlees via de Foodservice van PostNL. Over deze jaren hebben wij het online aanbod van biologisch vlees vergroot van alleen Wagyu rundvlees, naar luxe rundvlees van andere vleesrassen dan Wagyu. Daarnaast zijn wij in 2015 begonnen met het fokken van Berkshire varkens, dit hebben we toegevoegd aan de webwinkel. De laatste uitbreiding die we hebben gedaan is het aanbod van biologisch varkensvlees van biologisch varken van fokker Bijl in Zuidveld.

Toelichting op het korte keten vlees

Ons biologische vlees in de webwinkel komt rechtstreeks van onze boerderij. Wij bieden alleen kwaliteitsproducten met het oog op onze consument. Mede daarom hebben we gekozen voor het opbouwen van een eigen Wagyu kudde en een groep Berkshire varkens en hebben wij volledig zicht op de slacht en verwerking van het vlees.

Inzicht in de keten van Biologische Wagyu:

  • Wij hebben ruim 120 Wagyu runderen van jong tot oud. Onder vallen tevens onze vrouwelijk dieren waarmee we fokken.
  • De kalveren van deze moeder-runderen worden op de boerderij geboren en lopen vervolgens nog ongeveer 8 – 10 maanden bij hun moeder. Zij worden dus grootgebracht met moedermelk tot ze geleidelijk overgaan op vast voedsel.
  • Stierkalveren (mannelijk) worden op binnen het eerste levensjaar gecastreerd tot os. Met deze de vaarskalveren (vrouwelijk) fokken we vervolgens verder om zelf ook weer kalveren groot te gaan brengen.
  • Na een goed leven van 3 tot 4 jaar worden de ossen geslacht bij onze huisslachterij in Smilde (ook EKO gecertificeerd). Al het vlees wordt hier verwerkt tot diverse eindproducten: worsten, hamburgers, ribeyes etc. Ook wordt het vlees voorzien van een goede verpakking.
  • Het vlees blijft nog een tijdje na-rijpen in de dieptekoeling en wordt daarna ingevroren in onze vriescel en winkel in Ansen. Hierdoor kunnen we vers én diepvries verkopen. Overigens doet diepvries niet af aan de kwaliteit van het vlees.
  • Onze klanten komen uit heel Nederland en soms ook uit Duitsland of België. Het vlees wordt gekocht in de boerderijwinkel of online via de webwinkel waarop een bezorging volgt.

Onze winkels

Boerderijwinkel

  • Diepgevroren Wagyu, berkshire en polderhoen op voorraad
  • Regelmatig ook vers vlees in de dieptekoeling voor direct gebruik
  • Advies en uitleg over onze producten
  • Mogelijkheid om een kijkje te nemen op de boerderij
  • Betaalmogelijkheden: contant of PIN.

Ons adres: Dwingelerweg 11 te Ansen

Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 9:00 – 18:00

Tevens geopend op telefonische afspraak (06-27979775). Als u belt zorgen we dat het klaar ligt.

Webwinkel

Bezorging in heel Nederland, van Groningen – Amsterdam – tot aan Maastricht.

Voor het online bestellen en bezorg of ophalen van ons vlees, ga naar: www.ekovleesbestellen.nl

  • bekijken ons assortiment
  • vul uw winkelmandje
  • betaalmogelijkheden :iDeal, PayPal, contant of bankoverschrijving
  • gratis bezorging boven €95, in heel Nederland
  • bezorging door koerier of Postnl koelservice in avonduren