Geplaatst op 2 reacties

Over prijzen en interpretaties

Goedkoop of duur?

De productprijs is afhankelijk van vele factoren zoals kwaliteit, arbeid, voer en meer.

Onze bedrijfsvoering en dieren dragen bij aan de exclusiviteit van onze producten.

Wij proberen onze kwaliteitsproducten betaalbaar en bereikbaar te houden voor de bewuste consument.

Is een stuk Wagyu vlees goedkoop of duur? Sommige klanten vinden Wagyu vlees duur, anderen vinden het goedkoop. Het is erg relatief. De Wagyu rund, is een rund met lage opbrengst in verhouding tot doorgefokte vleesrassen. Plat gezegd heeft 1 Wagyu veel minder vleesopbrengst dan 1 rund van een ander vleesras. Wat wij belangrijk vinden is een uitmuntende vleeskwaliteit. Dat heeft Wagyu als geen ander ras: smaak, malsheid en onverzadigde vetten.

Los van de opbrengsten in kilogrammen is biologische landbouw kostbaarder dan traditionele landbouw. Denk bijvoorbeeld aan voerkosten (lagere opbrengst per hectare), hogere arbeidskosten en grotere stallen.

Wij willen biologisch vlees van Wagyu echter toegankelijk houden voor iedere consument. Jij verdient Wagyu! Eet Wagyu voor de ultieme smaak, een klein stukje is voldoende.

Ons prijzen zijn conform de Nederlandse Wagyu markt. Prijzen van geïmporteerde Wagyu liggen vele malen hoger door voornamelijk de gehele distributieketen (zeer nadelig voor de CO2 footprint).

2 gedachten over “Over prijzen en interpretaties

  1. Is de prijs vanaf uw boerderij lager dan via de shop?

    1. Beste Marga, dank voor de vraag en interesse. In de winkel in Ansen verkopen ons gehele assortiment van Wagyu, luxe rund, Berkshire en luxe varken. En ook alle kipproducten. Luxe rund en varken zijn lager geprijsd dan Wagyu en Berkshire. Uiteraard heb je geen verzendkosten.
      De prijzen die wij hanteren zijn representatief voor de kwaliteit van de producten. Ook voor biologisch vlees zijn er uiteraard verschillende vlees kwaliteitsverschillen door met name het ras en het voer. Ook het slachtproces is van belangrijk, daarbij gaat het om rijping en verpakkingen. Vlees in de supermarkt en bij veel slagers is ongerijpt, en dus alsnog niet mals. Ook in de verpakking gaan vaak sappen verloren door geen gebruik te maken vacuumzakken na het afsnijden.
      Mocht je verdere vragen hebben of advies nodig, je kunt ons bereiken per mail: bestelling@jansteenbergen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.